16 Temmuz 2013 Salı

Şebnem Ferah - OD


Dile kolay 7. albüm! Çıkışını iple çektim. 4 yıl şebnem için düşününce çok ama eski bir maNga fanı olunca öyle fazla gelmiyor :p yine de şeboist gözüyle bakınca “bir daha şebositlere yapma bunu şebnem” diyorum. Dalga kısmını geçersem 4 yılın meyvesi çok güzel alınıyor albümde. (Not; yazının kalan kısmı arkada OD çalmadan okunursa tadını tam alamazsınız) İlk klip ‘Birileri Var’ için geldi. Bence çıkış için hoş parça. Gerçi diğer şarkılardan birini seçse yine aynı şeyi derdim çünkü albüm genel olarak on numara beş yıldız olmuş.
Albüm açılışını ‘Kalbim Mezar’ yapıyor. Gitalar şahane, açılış için müthiş seçim. Ruh halini iplemeyip dinletiyor kendini. Dinleyen kişiyi alıp götürecek bir albüm olduğunu müjdeliyor gibi. Birileri Var ilk klip şarkısı demiştim. Nakarat ağıza yapışıp kalıyor. Sosyal mesaj içerikli şarkı çıkış için hoş parça. Sonrasında gelen OD sosyal açıdan bir başka vuruyor. İstediğin yere çekebilirsin sözleri aslında ama Birileri Var sonrası aşk ve Savaş Boyası öncesi olunca dinleyiciye eski sevgiliyi pek hatırlatmıyor. Ha isteyen Savaş Boyasını’da çeker istediği yöne. Sesleniş var orta da ama kime olduğu belli değil. Arkasından ‘Bin Yıldır’ geliyor. Bu albüm içinde çok yükselmez çünkü baş yapıtlarla dolu albümde fazla ortaya çıkmıyor gibi. Yine de boş bir şarkı mı? Hayır. Günün birinde harika bir akustik olabilir elbette. 
Ya Hep Ya Hiç konserlerin baş tacı. Enerjiyi yüksek dozdan veren bir şarkı olmuş. Arkasından gelen Utangaç yavaş bir nabız ile başlayıp nakaratta patlıyor, sizi sonraki şarkı ‘Yarım’a hazırlıyor. Yarım albümün baş yapıtı! Alt yapı, gitar, vokal, ses ne arasan var. Hepsi kusursuz. Ekibini sık değiştirmeyen şebnem ve ekibi uyum içinde. Gitarlar dersen Metin Türkcan’a bu albüm için kocaman alkış. Sözler ise en çok bu şarkı da vurdu beni. ‘Yarım’ bir kere replay tuşuna basılmadan dinlenebilen bir şarkı değil. Girdap hareketli tınlıyor ama ‘Yarım’ sonrası fazla sönük. Sonuçta bu CD bitecek ve Yarım etkisinde çıkış yaparsanız gerçek dünyaya atabtasyon zor olur. Böyle de ince düşünmüş şebnem :) Kapanış Nazım Hikmet’in yazdığı Cem Karaca cover’ı ile geliyor. Yakışmış mı? Evet.
Albüm ilk başta sevilmiyor. Şebnem daha iyisini yapmıştı, bu sefer olmamış, diye düşündüm ilk seferde. Sonra anladım ki ‘OD’ tekrar tekrar sindire sindire dinlenmesi gereken, dinledikçe keşfedilen bir albüm olmuş. Dinlemeyen kalmasın. Her eve lazım bu albüm.
-Rozerin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder